Se flere artikler

Vi kender det alle! Maden er sat på bordet, og efter en lang dag er det endelig blevet tid til at slappe af og hygge sig. Maden er enormt velsmagende, og man får hurtigt spist en masse god mad. Måske uden at mærke efter hvor meget, man i virkeligheden har lyst til og brug for at spise. Mange tager per automatik en ekstra portion, fordi det smager godt - og fordi maden står lige foran dem - men ikke nødvendigvis fordi, de stadig er sultne. Dette er ganske normalt. MEN! Har vi en tendens til at glemme at mærke efter hvornår, vi er mætte, kan overspisning ende med at blive en vane, som spænder ben for vores mål! Kan du genkende ovenstående? Så frygt ej! Her kommer “.TIBA Aware-able” ind i billedet! Med armbåndet kan du nå at stoppe op, mærke efter hvor sulten du er og træffe en bevidst beslutning, inden du per automatik tager en ekstra portion.

.stop and notice…

Når du bemærker din vane, så stop op og tryk opmærksomt på din “Aware-able”. Dette stopper dig fra automatisk at overspise. Lyt derefter til din krops signaler og se om du kan afkode hvilke tanker og følelser, der udløser trangen til at spise. Dette giver dig muligheden for at blive klogere på dine underliggende behov, så du kan give dig selv hvad, du har brug for på en mere hensigtsmæssig måde.
Og dette kalder vi for “.Stop and notice”.
Når du på denne måde stopper op og nysgerrigt retter din opmærksomhed indad, vil du stifte bekendtskab med dét, som udløser overspisningen. Du får med andre ord nøglen til at mestre din vane, så du kan træffe bevidst valg om mad og drikke i enhver situation! 

Hold øje med din vane og gå på opdagelse i vores .TIBA “Coach” app!

Med “.TIBA Coach” app’en bliver du klogere på hvornår, hvor ofte og hvorfor din vane opstår - og ikke mindst hvordan du kan forandre den!
Du kan blandt andet tracke dine øjeblikke, så du kan holde øje med eventuelle mønstre bag din vane. På denne måde kan du forberede dig på at bryde vanen, når trangen til at overspise opstår. Med “.TIBA Coach” app’en får du derudover simple og effektive værktøjer, som støtter op om et mere hensigtsmæssigt forhold til mad - så du kan nå i mål med din vaneændring. Disse værktøjer er baseret i kognitiv adfærdsterapi og mindful spisning.

Er du interesseret i at mestre din overspisningsvane? Så læs mere om vores metode her!