Se flere artikler

Vane - og livsstilsændringer sker ikke fra den ene dag til den anden. Der er derfor ingen grund til at lave en “kold tyrker” med sit nytårsforsæt. For eksempel ved at love sig selv at stoppe med at spise noget bestemt fra den ene dag til den anden.
Vil du lykkes med vane- og livstilsændringerne i år? Så læs med her!


Er nytårsforsæt dømt til at gå i vasken?

Hvis du tænker over det… Hvor mange gange har du så omkring jul og nytår lovet dig selv, at “NU skal der altså ske noget med kosten, vægten eller udseendet”? Eller hvor mange gange har du sagt til dig selv, at det nye år bliver ÅRET, hvor der kommer til at ske livsstilsforandringer?
Har du har gjort dette mere end én gang - så er du IKKE den eneste! 

Der er nemlig en kæmpe faldgrube ved de “klassiske” nytårsforsæt, der gang på gang får dem til at gå i vasken. Lover vi for eksempel os selv, at vi IKKE må spise sukker i 2020, eller at vi SKAL træne minimum fire gange om ugen i det nye år…. Ja du har måske allerede gættet det…. Så gør vi det faktisk enormt svært for os selv at få succes!
For spiser vi for eksempel bare ét stykke slik, eller springer vi blot én træning over, så har vi allerede brudt vores forsæt. Og har vi først brudt dét løfte, vi gav os selv, så kan vi nemt føle, at det hele er ødelagt. Netop derfor har vi en tendens til at give op på nytårsforsæt!

woman blowing paper strips in selective focus photography


Sæt dig selv op til succes!

Men, men men! Den gode nyhed er, at vi rent faktisk kan få succes med vane- og livsstilsændringerne! Vil du nå i mål med dit nytårsforsæt i det nye år? Så er det tid til at gribe det anderledes an. 
Frem for at opstille krav til dig selv om at gøre tingene perfekt fra dag et af - så overvej hvordan du kan sænke forventningerne og være mere venlig over for dig selv.
Det lyder måske lidt banalt. Men når vi skal sætte os selv op til succes med vane- og livsstilsændringerne, er det utrolig hjælpsomt at tænke i intentioner frem for restriktioner.

Restriktive nytårsforsæt sætter klare rammer for hvad, du “må” og “ikke må” spise. Hvorimod nytårsforsæt med fokus på intentionen giver dig plads til at træffe bevidste valg om mad uden, at du “ødelægger” din indsats, hvis du vælger at spise lidt sukker i ny og næ.
I stedet for at love dig selv at undgå sukker fuldstændigt i det nye år, kan du derfor prøve en mere realistisk og succesfuld tilgang. For eksempel kan du sige til dig selv: “Jeg vil spise mindre sukker i det kommende år”, “Jeg vil skære ned på sukkeret”, eller “Jeg vil spise sukker, når virkelig har lyst til det - og jeg vil nyde det”.
På denne måde giver du plads til situationer, hvor du virkelig har lyst til sukker. Og hvor du så kan vælge at spise det - uden hverken at “falde i” eller “ødelægge” dit forsæt. Samtidig skærer du ned på dit sukkerindtag ved at stoppe op og vælge sukkeret fra, når du i virkeligheden har brug for noget andet.

Det er derfor ikke længere din sukkervane, der bestemmer - men derimod DIG!

women's black and pink floral top


Nå i mål med .TIBA!

Er du interesseret i at nå i mål med dit nytårsforsæt?
...måske ikke lige i morgen eller om en uge. Men i at opnå resultater, der varer ved for livet? Og i at forandre dine vaner for altid?
Så kan .TIBA hjælpe dig! Med .TIBA ændrer du dine uønskede vaner ét skridt ad gangen. Vil du vide mere om, hvordan du når i mål med dit nytårsforsæt med .TIBA? Så læs mere her