Se flere artikler

Slankekur er sjældent en holdbar løsning...

Når vi går på slankekur, sætter vi en masse regler for, hvad, hvornår og hvor meget, vi må spise. Vi kan bruge slankekure til at “kontrollere” vores madindtag. Men jo flere regler og krav, vi sætter til vores spisning, jo nemmere bliver det for os at “falde ved siden af”. Og hvis - eller rettere sagt når - vi kommer til at spise det “forbudte”, for meget eller for hurtigt, sidder vi tilbage med en følelse af skam og dårlig samvittighed.
MEN! Der findes en anden løsning.
Med .TIBA kan du i stedet lære at spise alt med måde, nærvær og nydelse. Frem for at opstille krav til din spisning lærer du med .TIBA at stoppe op og mærke efter hvad, du har brug for. På den måde kan du træffe bevidste valg om mad og drikke i enhver situation. Og du kan med god samvittighed træffe valg, som respekterer din krops signaler om sult og mæthed.
På denne måde vil du med .TIBA få et mere balanceret forhold til mad, som varer ved! Og du vil samtidig på naturlig vis komme af med de overflødige kilo.

Hvorfor sniger kiloene sig på?


En af de store udfordringer i en hektisk eller travl hverdag er at være nærværende med - og opmærksom på vores spisning. Vi kan derfor have en tendens til at falde tilbage til vores vante spisevaner. Det vil for eksempel sige, at vi vælger at spise det samme, i de samme mængder og med det samme tempo, som vi plejer.
Det er der som sådan ikke noget galt med! Eller noget forkert i!
MEN! Har vi for vane at overse kroppens signaler om sult og mæthed, glemmer vi ofte at nyde maden, og vi kommer nemt til at spise for hurtigt. Vi kan derfor ende med at spise for meget, hvilket i den lange ende fører til, at kiloene sniger sig på.
For at smide de overflødige kilo - og holde dem væk for altid - hjælper .TIBA dig derfor med at mestre dine spisevaner. 

Drop slankekuren og bliv i stedet din egen ekspert

Med din helt egen “.TIBA Aware-able” kan du bryde vanens magt, i dét øjeblik, hvor vanen opstår. Du lærer at stoppe op i situationen, så du ikke længere gentager din vane automatisk og uden bevidsthed. Og du lærer at mærke efter hvad, du har brug for, så du kan træffe en bevidst beslutning om mad og drikke.
For eksempel lærer du at lytte til din krops signaler om sult og mæthed - så DU kan vurdere hvornår, du bør lægge bestikket fra dig. På denne måde undgår du at spise for meget - selv uden at læne dig op af en slankekur, der fortæller dig hvor meget, du må spise. 
Tag for eksempel denne situation: Du har stået timevis i køkkenet for at tilberede en velsmagende middag til dig og dine gæster. Når I sidder ved bordet, tager den ene portion den anden. Og før du ved af det, er du i gang med at fylde mad op på tallerken, selvom du egentlig er mæt.

Det er her, at du kan stoppe op med din “.TIBA Aware-able”! 

Tryk på din “Aware-able” og vend opmærksomheden indad. Lyt nysgerrigt til din krops signaler og afkod hvilke tanker og følelser, der giver dig lyst til at tage den ekstra portion. Er du stadig sulten? Eller tænker du, at maden ikke må gå til spilde? Oplever du et “kick” i kroppen af at spise? Eller føler du, at nu kan det hele være lige meget, fordi du alligevel har spist “for meget”? 
Uanset hvad du oplever, bliver du klogere på dine reelle behov samtidig med, at du finder din indre “stopknap”. På denne måde stopper du “autopiloten” fra automatisk at hælde mad op på din tallerken.

Slik eller ballade!

En anden situation, hvor din “Aware-able” hjælper dig med at stoppe op og træffe en bevidst beslutning, er ved slikskålen.

Mange af os snacker i hverdagen, hvor vi spiser små portioner af mad ved siden af hovedmåltiderne! Snacking er tit forbundet med, at man har brug for lidt “lækkert”, eller at man mangler et lille energiboost. Når man snacker, kan det give én kortvarig glæde. Måske fordi det giver et lille afbræk fra en kedelig eller “hård” dag.
Det er heeelt normalt at snacke. MEN! Snacking kan udvikle sig til en vane, som spænder ben for vores mål, hvis vi dagligt ender med at spise mere mad, end hvad vi i virkeligheden har brug for.

Når du står ved skålen med slik, chips eller andet, du har lyst til at snacke - så stop derfor op og mærk efter. Hvad er det du har brug for i denne situation - og hvordan kan du tilfredsstille dit behov på en hensigtsmæssig måde? Har du virkelig lyst til vingummi - så kan du vælge at spise vingummi med fuld nydelse og nærvær. På den måde vil du allerede efter bare én enkelt - eller et par stykker - kunne opleve fuld tilfredsstillelse og nydelse. Eller mærker du, at du i virkeligheden har mere brug for energi? Så kan du vælge at få lidt frisk luft og gå en tur eller tage en pause fra dit arbejde for eksempel.


På denne måde undgår du at skulle rette dig efter de forbud og regler, som en slankekur eksempelvis må have om slik. Og i stedet lærer du at blive ekspert på dig selv og dine behov, så du i enhver situation kan træffe bevidste valg om mad og drikke. 


Du kan læse mere om .TIBA aware-able og vores coach app her!